utorak, 28. kolovoza 2007.

UN dijeta

Dijeta UN
Dijeta Ujedinjenih nacija, pored eliminisanja viska kilograma, uzrokuje promene u metabolizmu, sto je garancija da se
izgubljeni kilogrami nece vratiti


Dijeta traje 90 dana i za to vreme moze da se izgubi od 18 do 25 kilograma. Ako zelite da izgubite mami broj kilograma, mozete da prekinete s dijetom, ali onda nece doci do promene u metabolizmu. Prvih desetak dana gotovo da necete izgubiti nijedan kilogram, ali to ne znaci da treba odustajati. Naime, nakon tog perioda kilogrami brzo pocinju da se tope.

flan dijete
Dijeta uvek pocinje proteinskim danom, a posle vocnog dana sledi proteinski dan. Redosled se ne sme menjati.
* Dorucak
Tokom svih 90 dana za dorucak se jede voce. Uvek se jede voce u paru. Npr. dve jabuke, dve kruske, dve narandze ili saka sitnog voca.
PRVI DAN -proteinski Rucak: kuvano ili peceno meso (2-3 snide), 1 parce hleba, salata u neogranicenim kolicinama. Na kraju obroka popiti 2 del supe bez rezanaca. Umesto mesa mozete uzeti 3 pecena ili barena jajeta. Mleko i sir mogu da se jedu samo ovaj dan.
Vecera: isto sto i za rucak samo bez
supe.
Ukoliko ste za rucak jeli meso, jedite ga i
za veceru, isto vazi i za jaja. Ukoliko ste
uz to uzeli sir, smanjite kolicinu mesa, tj.
jaja za kolicinu dodatog sira.
DRUGI DAN - skrobni Rucak: pasulj, grasak, socivo, pirinac ili krompir. Obavezno kuvano uz dodatak
zacina (so, biber, vegeta, kecap, origano i si.). Uz to pojesti 1 parce hleba i salatu.
Vecera: Isto sto i za rucak samo u manjoj kolicini. (Za rucak pun tanjir, a za veceru pola.)
TRECI DAN - Ugljenohidratni Rucak: kuvano testo uz dodatak zacina, pica samo sa kecapom ili bilo koje testo u kolicini kore za picu.
Vecera: 2 manja parceta torte ili 3-4 kolacica ili 3 kugle sladoleda.
Obavezno jedno rebro cokolade za kuvanje.
CETVRTI DAN - vocni Rucak i vecera: mesano voce
Tri puta za vreme trajanja dijete, obicno jednom mesecno, treba drzati "vodeni dan", tokom koga se samo pije voda. Najbolje je da to uradite posle vocnog dana, a posle njega nastavlja se sa proteinskim danom. Kafa i caj mogu da se piju u neogranicenim kolicinama, ali bez secera.

Bacite ostatke hrane
Bacajuci ostatke kolaca, torti i ostalih slatkih i slanih dakonija iz frizidera eliminisete mogucnost unosenja suvisnih kalorija.
' Popravite rad srca Vecina zena moze poboljsati rad srca za 5% veoma malim trudom, tvrde mnogi profesionalni treneri. Primera radi, ako normalno potrosite 350 kalorija za 45 minuta vezbanja, samo malo intenzivnijim naporom cete potrositi jos 18 kalorija, odnosno oko 250 za mesec dana ako vezbate 3 puta nedeljno.
Posh- dijete
Nakon 90 dana dijete, mozete se vratiti normalnom rezimu ishrane, s tim sto i narednih 90 dana za dorucak treba da uzimate samo voce. Ako u naredna tri meseca izgubite jos 3 kg znaci da je doslo do promene u metabolizmu. U slucaju da niste skinuli dovoljno kilograma, dijetu smete da ponovite tek nakon tri meseca. Nakon mesec i po dana diianja dijete trebalo bi da prekontrolisete krvnu sliku.
Svi koji su drzali ovu dijetu izgubili su najmanje 10 kg, bez ikakvih zdravstvenih problema. Osobe koje pate od povisenog krvnog pritiska posle nekoliko dana nemaju potrebu za lekovima.
o

Nema komentara: